Közélet

Biztos nem lesz előrehozott választás

Félreérthetően fogalmazott a fideszes Tuzson Bence, amiből a címben vázolt lehetőségre is lehetett következtetni. Nem kell aggódni senkinek, Tuzson megnyugtatott mindenkit.

Komoly kérdést szegezett a 444 kedden Tuzson Bencének, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs államtitkárának: lesz-e előrehozott választás Magyarországon? Tuzson iziben válaszolt:

Sem a Fideszben, sem a kormányban nem merült fel egy előrehozott választás ötlete.

Fölmerülhet a kérdés, miért kérdez ilyen blődlit valaki, de érthető a válasz erre. Rogán Antal kabinetminiszter ugyanis azt mondta a minap, hogy ha az ellenzék nem támogatja a terrorveszélyhelyzet fogalmának bevezetését, az emberekhez kell fordulni. Tuzson ezt részletezte később úgy, hogy “minden eshetőséget meg kell vizsgálni”, szóval akár a népszavazás, nemzeti konzultáció vagy előrehozott választás is lehet.

Tuzson most azt mondta, nem fogalmazott egyértelműen, ezért volt félreérthető a kérdés. Hozzátette, “nem volt és továbbra sincs napirenden új választások kiírása, erről még csak gondolkodás sincsen a Fidesz illetve a kormány testületeiben. (…) Négy évre választ kormányt az ország, és ez így is van jól”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik