Közélet

A polgármesternél sem volt fűtés a Klik miatt

Frissítés, 13:13, az előzmények lentebb

Visszakapcsolta a szolgáltató a gázt hétfő délelőtt a gyöngyöstarjáni iskolában és az azzal egy rendszeren lévő önkormányzati intézményekben, így a művelődési házban és könyvtárban, valamint a polgármesteri hivatalban, mondta el a Heves megyei település polgármestere az MTI-nek.

Nagy Károly közlése szerint a fűtés már mindenütt működik, ezért kedden már újra lesz tanítás az általános iskolában. Tudomása szerint a hétfői kényszerszünetet február 20-án szombaton pótolja a 147 tanuló.

A gázkereskedő MET Magyarország Zrt. az MTI-nek eljutatott közleményében megerősítette: miután a tartozást hétfőn rendezték, a gázelosztó Tigáz már a délelőtti órákban visszakapcsolta a szolgáltatást az intézmény számára.

Azt is közölték, hogy a MET Magyarország Zrt. szerződés szerint járt el.

Örülünk, hogy a kérdés gyorsan rendeződött, és a tanítás folytatódhat az iskolában.

Az általános iskolában is kikapcsolta a gázt a szolgáltató a Klik tartozása miatt, a polgármester arra számít, hogy még hétfőn visszakapcsolják, így újra lesz fűtés a Heves megyei település általános iskolájában, a helyi művelődési házban és könyvtárban, valamint a polgármesteri hivatalban is.

Előzmények

Nagy Károly hétfőn az MTI-nek elmondta, a gázszolgáltató még péntek délután kapcsolta le a gázt az iskolában és az azzal egy rendszeren lévő önkormányzati intézményekben, miután az iskolát fenntartó és működtető Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem fizette ki a gázszámlákat. Hozzátette: bár az almérőre kötött polgármesteri hivatal rendezte a saját számláit, a szankció őket is érinti.

Elmondta azt is: az iskolában egyelőre nincs tanítás, a szülők gondoskodtak a 147, zömmel helybéli diák elhelyezéséről. Hétfőn nem nyitott ki sem a művelődési ház, sem a könyvtár, és a polgármesteri hivatalban is csak legfontosabb teendőket látják el, miután alig 14 fok van az épületben.

A 2400 lakosú település polgármestere kitért arra: a szülők már korábban felvetették, hogy az iskola működtetését az egyházra kellene bízni, ezért egy hónapja felvették a kapcsolatot az egri katolikus főegyházmegyével.

Jó színvonalú az iskolánk, csak elavult az épület. A korszerűsítésre pedig nem látunk garanciát, talán egy másik üzemeltetővel több sikerrel járnánk, tette hozzá.

A vezetékhálózatot üzemeltető Tigáz szóvivője, Száraz Gábor elmondta: miután a Klik rendezte a tartozását a gázkereskedő MET Magyarország Zrt.-nek, ők 24 órán belül visszakötik a gázt. A legfontosabb persze az lenne, hogy a Klik, mint az állampolgárok, fizessen időben a szolgáltatásért – közölte.

Arról, hogy hétfőn valóban visszakapcsolhatják-e a gázszolgáltatást a gyöngyöstarjáni iskolában és az önkormányzati intézményekben, az MTI a MET-et és a Klik-et is megkereste, amelyek későbbre ígértek választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik