Közélet

KLIK: nem szóltak, hogy elzárják a gázt a suliban

Az iskolafenntartó vízfej elismerte a tartozást, de tagadja, hogy szóltak volna a gázcsap elzárásáról. A szolgáltató máshogy emlékszik.

Elismerte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, azaz a KLIK, hogy nem fizették ki időben a gázszámlát, ezért zárta el a gázcsapot a szolgáltató a Gyöngyöstarjáni Általános Iskolában – írja az Origo.

A KLIK ugyanakkor tartja, hogy a gázszolgáltató is hibázott, mert nem jelezte, mire készül, “mindenféle előzetes értesítés nélkül kapcsolta ki a szolgáltatást”. Az iskolában rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el hétfőre, ezt február 20-án, szombaton pótolják.

Hétfőn kifizeti a KLIK az adósságát, így a tanítás kedden már folytatódhat a meleg termekben.

Sok botrány van mostanság a KLIK körül, a lap összefoglalójában megemlíti Balog Zoltán EMMI-miniszter bejelentéseit, miszerint megreformálják a szervezetet, több hatáskört kaphatnak az iskolaigazgatók és Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár se marad a posztján.

Azért az mégsem úgy volt

És akkor most jön a fordulat, ugyanis az Index megkérdezte a MET Magyarországot, akik a kereskedő-szolgáltató cég, illetve a vezetékhálózatot üzemeltető Tigázt, hogy tényleg nem küldtek-e értesítést. A helyzet az, hogy küldtek.

Száraz Gábor, a Tigáz szóvivője azt mondta, ők csak a vezetékek fenntartói, ha a MET azt mondja, kapcsolják le a szolgáltatást, hát elzárják a csapot. A KLIK is a MET-tel áll kapcsolatban. A Tigáz december 2-án értesítette a KLIK-et, február 5-én pedig kikötötték a vezetéket. Öt időpontot is felajánlanak a kikötésre, ha nem kapnak választ, akkor pedig az első ilyen időpontra mennek ki.

Pócs Balázs, a MET szóvivője pedig elmondta, már tavaly szeptemberben elrendelték a szolgáltatás lekapcsolását a tartozások miatt, ekkor értesítették is a KLIK-et. Hozzátette, felvették a kapcsolatot a gyöngyösi tankerület igazgatójával, hamarosan rendeződhet az adósság.

Az Index szerint amúgy országosan 400 millió forinttal tartozik a KLIK a gázszolgáltatóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik