Közélet

Eljöhet az önkormányzatok mohácsa

24.hu
24.hu

2016. 02. 07. 15:17

Megszerzett egy tanulmányt a Jobbik, ami szerint teljesen kiherélné az állam az önkormányzatokat a választások után.
Korábban a témában:

A Jobbik a kormány elhatárolódását várja egy birtokába került tanulmánytól, ami a helyi közigazgatás átalakításáról szól. Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője vasárnap sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a szerzőmegjelölés nélküli 12 oldalas dokumentumot – amin a nem publikus és nem jóváhagyott jelzés szerepel – egy polgármestertől kapta és szerinte az abban foglaltak végrehajtása komoly károkat okozna.

A politikus elmondta, a tanulmányban megfogalmazott cél az önkormányzatok szoros kontroll alá helyezése, azaz minden döntésüket központi ellenjegyzéshez kötnék. A dokumentum az erre hivatott, úgynevezett ASP-rendszer kiépítését tartalmazza és kitér arra is, hogy a választások után átszerveznék a hivatalokat is – mondta Hegedűs, aki az önkormányzati dolgozók mintegy 30 százalékának, 5-10 ezer embernek a leépítését feltételezi.

Hozzátette, a tanulmány szerint szűkítenék az önkormányzatok tevékenységét, a feladatok pedig a kormányhivatalokhoz kerülnének át. Ezzel több időbe telne az ügyintézés, ami hátrányosan érintené az embereket – mondta a jobbikos képviselő, aki szerint az adatbiztonság is sérülne.

Kitért arra is, hogy az ASP-rendszerrel kapcsolatban “refrénszerű elem” a korrupció, egyrészt a kiépítést végzőkkel szembeni elvárások miatt, másrészt azért, mert az iromány szerint a polgármestereket “érdekeltté kell tenni” a kiépítésben – írja az MTI.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.