Belföld

A Jobbik a Saul fia helyett a Lovasíjászt nézetné meg a középiskolásokkal

Dúró Dórának vannak ötletei, menesztené a közoktatási államtitkárt és kötelezővé tenné A Lovasíjász című film megtekintését minden középiskolásnak.

Mert, mint mondja, a gyerekeknek kell állniuk az oktatás középpontjában. A hvg szerint a Jobbik frakcióvezető-helyettese jövő keddre összehívja az Országgyűlés általa elnökölt oktatási és kulturális bizottságának ülését, meghallgatják Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkárt és a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóját és közalkalmazotti tanácsának elnökét.

Dúró szerint nem Orbánnak és Balog miniszternek kellene az oktatás középpontjában állnia, hanem a gyerekeknek, a kormány működésképtelenné tette az oktatási rendszert, a Jobbik politikusa szerint elsődleges probléma a diákok és a pedagógusok túlterheltségét.

Véleménye szerint elfogadhatatlan, hogy már az alsósoknak rendszeresen hét órájuk van.

Konkrét oktatási javaslata is van, legyen kötelező a Lovasíjász című film minden középiskolás számára. A Kaszás Géza jegyezte filmen már Novák Előd is örömködött, amikor arról beszélt, hogy az Urániában, a vasárnapi ebédidei vetítési időpont ellenére csak hat üres hely maradt. Hozzátette, Nemes Jeles László Saul fia című filmjén 187 üres hely volt.

Mondjuk a premier hetén a Lovasíjászt 2743-an, Nemes filmjét 12 433-an nézték meg.

Közben a kormány arról döntött, hogy a középiskolások ingyen nézhetik az Oscar-díjra jelölt Saul fiát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik