Közélet
AppleMark

Simicskát Habony fúrta Orbánnál

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 02. 04. 15:31

A kormányfő régóta érezte, hogy gond van a kettős hatalommal, de a szakításhoz szítani kellett a feszültséget.

A Figyelő szerint az aknamunka egy részét Habony Árpád végezte el, aki folyamatosan napirenden tartotta a Simicska-affért, kis lépésekkel haladva előre a vállalkozó megsemmisítése felé. Felismerve a látens ellentétet, ő tudatosította a kormányfőben Simicska túl nagy hatalmát. Szította a feszültséget, de az oligarcha „mószerolását” soha nem vitte el a végsőkig.

A Figyelő szerint mindig csak egy kis tüskét piszkált meg, de végül elérte, hogy Orbán egyre bátrabban visszaszorítsa egykori harcostársát. Ugyanakkor a hetilap szerint mára a kormányfőnek már Habony is kínos. Látványos pénzszórását a párt felső vezetése is a top három fideszes probléma közé sorolja.

Habony tisztázatlan szerepe a miniszterelnök mellett mindmáig beszédtéma. A Heti Válasz elemzőpárosa (Mráz Ágoston Sámuel és Török Gábor) bár sok mindenben nem értett egyet, abban igen, hogy Tarlós István autonóm, öntörvényű személyisége, sértettsége lehet a magyarázata, hogy a főpolgármester a minap Habony szerepét méltatta az egyeztetésben Orbánnal.

Mint korábban megírtuk, Orbán Viktor tavaly – már bőven szakítása után Simicskával – már azt is cáfolta, hogy Habony a tanácsadója lenne. Egy vidéki fórumon egyenesen megtagadta. Azt mondta, ilyen

nevű embert a kormány nem foglalkoztat, nincs rajta a kifizetési listán, minden egyébbel forduljon a népesség-nyilvántartóhoz.

A miniszterelnök közölte: nem tud azzal mit kezdeni, ha valaki a tanácsadójának képzeli magát, vagy annak nevezik az újságok. Ugyanakkor 2012. április 2-án a kormánypárt hivatalos weboldala nevezte miniszterelnöki tanácsadónak Habonyt. Aznap a Fidesz.hu így számolt be a köztársasági elnök lemondásáról.

Schmitt  Pál beszédét követően Orbán Viktor miniszterelnök társaságában a parlamenti dolgozószobájába ment, később csatlakozott hozzájuk Kövér László, Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, Giró-Szász András kormányszóvivő és Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó is.

Korábban az Index azt írta, hogy a Századvéggel (amelynek eddig titkolt tanulmányait szerdán adta ki a Miniszterelnökség) Habony volt az összekötő. Az biztos, hogy az agytröszt stratégiai igazgatója “ösztönös zseninek” tartja Habonyt, akinek a lapjánál el is helyezkedett főszerkesztőként.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.