Közélet
Budapest, 2015. október 2.
Tanulók Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tanóráján, amelyen főként az egészséges életmódról beszélgettek a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban 2015. október 2-án. Az óra utáni sajtótájékoztatón az államtitkár a világ legnagyobb tanórája elnevezésű, az ENSZ által életre hívott kezdeményezésről beszélt.
MTI Fotó: Marjai János

Nem enged a felvételi könnyeinek az EMMI

24.hu
24.hu

2016. 01. 28. 15:49

Sírás és fogaknak csikorgatása volt a középiskolai felvételi matematika vizsgáján, de a minisztérium szerint minden rendben volt.
Korábban a témában:

Nem minden könny keserű, tartja a mondás, azonban az általános iskolások könnyei azok voltak a középiskolás matekfelvételi után. 45 percük volt 34 feladatot megírni, ez az Emberi Erőforrások Minisztériumában, néhány bürokrata előtt papíron jól nézhetett ki, de az élet mást mutatott. Sok panasz érkezett a túl nehéz felvételire, amire a tárcának is reagálnia kellett.

Előbb persze a szülők reagáltak és osztották meg egymással a Facebookon többek között azt, hogy még a tapasztaltabbja se tudta az adott idő alatt elérni a maximális 50 pontot. A hatodikosok feladatsora tíz feladatot tartalmazott, de az alfeladatokkal együtt volt az 34 is – írja az Index.

Szóval az EMMI megvédte a feladatsort, amit szerinte tapasztalt pedagógusok állítottak össze, erre létezik egy bejáratott feladatlap-készítő bizottság. Az Index idéz az Oktatási Hivatal kiskátéjéból is, ami szerint a felvételin a tanulók kreatív gondolkodását, na meg a kompetenciáit kell felmérni. Ahogy írják,

A feladatmegoldás sikerességében a tantárgyi ismeretek mellett fontos szerepet kaphat a feladatmegoldó készség, a problémaérzékenység, a kreativitás, a logikai biztonság, a szabálykövetés, a koncentráló képesség, vagyis a figyelem összpontosítása és tartóssága.

Az EMMI szerint a feladatlapot több hónapig mérlegelték, többen lektorálták, ellenőrizték, mire a diákok elé került. A január 16-i felvételi vizsga statisztikái február második hetére készülnek el.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.