Közélet
AppleMark

Etikai eljárást indít az ELTE rektora G. Fodor Gábor ellen

24.hu
24.hu

2016. 01. 27. 09:47

Az általa szerkesztett portálon megjelent szexista, rasszista és emberi méltóságot sértő tartalmak miatt.

A G. Fodor Gábor által főszerkesztőként jegyzett internetes oldalon megjelent szexista, rasszista, mások személyiségi jogait és emberi méltóságát sértő tartalmak teljes mértékben összeegyeztethetetlenek az egyetem által vallott értékekkel – tudatta közleményében az Eötvös Loránd Tudományegyetem, ahol a Fidesz stratégájaként is tevékenykedő G. Fodor Gábor a Politikatudományi Intézetben oktatóként dolgozott, a mostani tanévben pedig fizetés nélküli szabadságon van.

A szóban forgó, Habony Árpád résztulajdonában lévő, kormánypárti politikai bulvároldal azzal keltett botrányt, hogy Tóbiás József MSZP-elnök családját alpári, személyeskedő stílusban támadta, mely ellen jobboldali politikusok és publicisták is felemelték szavukat. Igaz, a kormánypárt alelnöke, Németh Szilárd arra a kérdésre, hogy megvonják-e az oldaltól a kormányzati hirdetéseket, azt mondta: nem feladatuk, hogy „cenzúrázzanak”, noha az oldalról hiteles látogatottsági mérések sem állnak rendelkezésre, amivel a közpénzköltést igazolni lehetne.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem közölte: a G. Fodor Gábor felelősségébe tartozó oldalon tapasztalható megnyilvánulásokat a leghatározottabban elítélik. „ Mivel az Eötvös Loránd Tudományegyetem a Küldetésnyilatkozatában és az Etikai Kódexében megfogalmazott alapvető értékek tiszteletben tartását az egyetemen kívüli nyilvánosságban folytatott tevékenység során is megköveteli az ELTE-polgároktól, az Egyetem rektora etikai eljárás megindítását kezdeményezi” – írták.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hungarian director István Szabó at the German Directors Award Metropolis ceremony at the University of Television and Film in Munich, Germany, 09 November 2014. Szabó is receiving an award for his life's work. This is the 4th time the prize, which comes with a 50,000 EUR endowment is awarded. Photo: TOBIAS HASE/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.