Közélet

Annyira azért nem határolódik el a kormány G. Fodoréktól

A rezsibiztos szerint nem feladatuk, hogy „cenzúrázzanak”, vagyis tovább tömhetik őket közpénzzel.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is megszólalt azzal kapcsolatban, hogy egy, Habony Árpád résztulajdonában lévő, és a kormánypárt stratégája, G. Fodor Gábor által szerkesztett internetes oldal trágár, személyeskedő és szexista írásban támadta Tóbiás József MSZP-elnök családját. A politikus azt mondta: bár felháborítónak tartja, ami történt, voltak baloldali és szélsőjobboldali portálok is, amelyek épp a miniszterelnök családját kezdték ki.

Az oldalon egyébként több kormányzati hirdetés is látható, az Erzsébet-utalvány mellett a kormány családbarát programját is hirdetik, ezért mások mellett ellenzéki pártok is felvetették, hogy akkor határolódhatna el a kormány hitelesen, ha megvonná a közpénzből finanszírozott hirdetéseket az oldaltól. Erre Németh Szilárd azt mondta: „azt gondolom, hogy sem a kormánynak, sem a parlamentnek, sem a Fidesznek nem feladata, hogy cenzúrázza ezeket a lapokat”.

Ugyanakkor a szóban forgó kormánypárti politikai bulvároldalról hiteles látogatottsági mérések sem állnak rendelkezésre, ami felveti, hogy már az is politikai, és nem racionális döntés volt, hogy ott vásároljanak felületet a kormányzati hirdetéseknek. Vagyis a kormány hallgatólagosan támogatja a szélsőséges megnyilvánulásokat.

A botrány kapcsán egyébként ugyanaz a hatás volt megfigyelhető, mint a taxisok Uber elleni tüntetésénél: a felháborodás és az elhatárolódások közepette érezhetően megnőtt az érdeklődés az oldal iránt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik