Közélet

TV2: túl későn léptek Simicskáék

Akkor kellett volna perelniük, amikor Dederick és Simon átszabták a csatorna mögötti céghálót.

Mint azt korábban megírtuk: a cégbíróság nem jegyzi be a Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak érdekeltségébe tartozó Megapolis Media Zrt. tulajdonjogát a TV2-t működtető cégben. A Népszabadság keddi számában azt írja: a kérelmet arra hivatkozva utasították el, hogy a részvénytársaság az október közepe óta folyó jogi vita során nem tudta egyértelműen bizonyítani, hogy jogában áll a nevére venni a tévétársaságot.

A cégbíróság tízoldalas végzésében hosszan taglalta, milyen bizonyító erejű dokumentumokra lenne szükség. A bíró azt is megfogalmazta, hogy Fonyóék nem léptek időben: a TV2 mögötti cégháló 2014-es átszabásakor kellett volna perelni, akkor most a cégbíróságnak is lenne kapaszkodója az ügyben, de enélkül tehetetlenek.

A Megapolis Media Zrt. korábban nyilatkozatot mutatott be a cégbíróságon, melyben a csatorna két korábbi tulajdonosa, Yvonne Dederick és Simon Zsolt vállalta, hogy bármikor kész átruházni Fonyóékra azt a két kft-t, a CCA-t és a D6D-t, melyek 2013-ban még valóban a kereskedelmi csatorna közvetett tulajdonosai voltak. 2014 októberében azonban úgy szervezték át a céghálót, hogy kiiktatták a két kft-t – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik