Közélet

Múzeumigazgató lett a BKK volt vezére

Vitézy Dávid (Array)
Vitézy Dávid (Array)
Vitézy Dávid lett a közlekedési múzeum megbízott főigazgatója.

Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ korábbi vezérigazgatóját bízta meg január 16-ától a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói feladataival az emberi erőforrások minisztere. A tárca kulturális államtitkársága közölte: a posztra kiírt pályázat eredménytelenül zárult, ezért döntött úgy Balog Zoltán miniszter, hogy az új pályázat kiírásáig megbízott vezetőt nevez ki.

Vitézy Dávidnak koncepciót kell kidolgoznia a múzeum hosszú távú működtetésére, az intézmény átfogó megújítására, és neki kell irányítania az újjáépítést. Az államtitkárság szerint a Városliget átfogó rekonstrukcióját célzó Liget Projekt részeként a több mint százéves közlekedési múzeum nemcsak eredeti pompáját nyeri vissza, hanem 21. századi tudásközponttá válik.

Vitézy Dávid közgazdász, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület egyik alapítója és vezetője, 2010-2014 között a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója volt, 2015 februárjától pedig a közösségi közlekedés fejlesztését felügyelő miniszteri biztos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik