Közélet
AppleMark

Megzsarolva érzik magukat a mesterpedagógus tanfelügyelők

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 01. 12. 07:59

Vagy az aláírásuk kerül az időközben módosított szerződésre, vagy a visszaminősítésükről döntenek.

A tanfelügyeletet végző pedagógusok közül sokan úgy érzik, a kormány átverte őket: a juttatásaikat nem kapják meg, az adminisztráció túl sok, a munka értelmetlen. Többen ezért visszaadnák megbízásukat, de akkor visszasorolhatják őket, és kevesebb illetménnyel számolhatnak – írja a hvg.hu.

A gyorstalpaló tanfolyam elvégzése után mesterpedagógusként más tanárok minősítésére kiképzett pedagógusok a tanfelügyelet ellátásáról szóló megbízási szerződést december közepén kapták kézhez. Ezt azóta már vissza is kellett küldeniük az Oktatási Hivatalnak. Csakhogy nem mindenki tett így: többen becsapva érezték magukat, és vagy nem küldték vissza a szerződést, vagy kiegészítő megjegyzéseket fűztek hozzá.

Az eredeti szerződéstervezet nem úgy nézett ki, mint amit kiküldtek, hanem azt menet közben módosították

– dühöngött egyikük egy zárt Facebook-oldalon. Szerinte nem erről volt szó 2014 decemberében, amikor az ominózus tanfolyamot elvégezték.

Az OH azonban bebiztosította magát. Aki nem írja alá a szerződést, azt automatikusan visszaminősítik a pedagógus-életpályamodell rosszabb fizetési feltételekkel járó eggyel alacsonyabb szintjére.

Ez zsarolás

– állítja a mesterpedagógus, aki szerint csak ennek köszönhető, hogy elmaradt a szerződés tömeges bojkottja.

A Pedagógusok Szakszervezetének jogász szakértője szerint a mesterpedagógusok megbízási szerződése nemcsak több ponton törvénysértő, de még az alkotmánysértés gyanúja is felmerül.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.