Közélet
A general view of a refugee camp for Syrian Kurdish refugees on February 2, 2015, at Suruc, in Sanliurfa. AFP PHOTO/BULENT KILIC / AFP / BULENT KILIC

Letérítenék Magyarországot a gyűlölet útjáról

24.hu
24.hu

2015. 12. 21. 14:51

Három fontos demokratikus szervezet fogalmazott meg egy nyilatkozatot, amiben arra kérik a magyar kormányt, hagyjon fel a gyűlöletkampányokkal a menekültek ellen.
Korábban a témában:

Nagyon nehéz feladatba vágta a fejszéjét három nemzetközi szervezet: le akarják téríteni Magyarországot a gyűlölet alapú politizálásról. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), az Európa Tanács és az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala felszólítást küldtek Budapestnek, hogy

az emberiesség igaz szellemében segítse mindazokat, akik, nem lévén más választásuk, a saját akaratuk ellenére kényszerültek elhagyni a hazájukat, és most Európában keresnek biztonságot.

Indokként közölték, hogy decemberben kampány indult a menekültek ellen, amiben bűnözőknek, megszállóknak és terroristáknak festik le őket. Ez egészen január végéig fut majd, és nem az első ilyen gyűlöletkampány – emlékeztetnek a nemzetközi szervezetek.

A nyilatkozat megfogalmazói azt kérik a magyar kormánytól, hogy ismerje el, “a menekültek súlyos traumákat, tragédiákat és veszteségeket szenvedtek el, mielőtt Európába érkeztek, ahol a reményt és az emberi méltóságot keresik, hogy újrakezdhessék az életüket távol a háborútól és a fegyveres konfliktusoktól.” Az aláírók szeretnék, ha Magyarország is hozzájárulna a világháború utáni legnagyobb menekültválság kezeléséhez.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.