Közélet

A kormányt bírálók miatt szűnhet meg az európai civilizáció

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 12. 21. 14:42

Szijjártó Péter szerint a Magyarországot bírálók vaksága vezethet civilizációnk dicstelen végéhez.

A külgazdasági és külügyminiszter arra reagált, hogy az Európa Tanács (ET) és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) sürgette, Magyarország tartózkodjon a menekültekkel és migránsokkal szemben intoleranciát, félelmet és idegengyűlöletet gerjesztő politikától és gyakorlattól.

A két szervezet azt állítja, hogy Magyarország félelmet és idegenellenességet gerjeszt.

“Ez nem igaz. Magyarország a valóságról beszél” – tudatta az MTI-vel a tárcavezető. Az ET és az UNHCR azzal vádolja Magyarországot, hogy nem humánus módon jár el, de ez sem igaz: Magyarország a korábbi években is és most is védelmet biztosít azoknak, akik arra valóban jogosultak. Gazdasági bevándorlók tíz- és százezreit azonban nem tudja befogadni – tette hozzá.

A két szervezet úgy véli Magyarország terroristának állítja be a migránsokat, de Szijjártó szerint

soha nem mondtuk, hogy minden bevándorló terrorista. Azt mondjuk, hogy az illegális bevándorlók ellenőrizetlen beáramlása növeli a terrorveszélyt Európában.

Az ET és az UNHCR álláspontja szerint Magyarország feladata, hogy segítsen új életet kezdeni ezeknek az embereknek Európában. Szijjártó viszont úgy véli, ez a migrációs válság legnagyobb tévedése.

Magyarországnak nem az a feladata, hogy több millió vagy akár több tízmillió migránsnak új életet tegyen lehetővé Európában, hanem az, hogy segítsen a régi életüket visszakapni, és a konfliktus lezárásáig emberhez méltó körülményeket biztosítson, közel a hazájukhoz – magyarázta.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Apa lesz Tabáni István

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.