Közélet
Országház ülésterem (Array)

Kevesebb, mint egy nap alatt vernék keresztül a NAV-átalakítást

24.hu
24.hu

2015. 12. 01. 06:20

Kedden is dübörög a törvénygyár a Parlamentben.

25 előterjesztésről szavaz keddi ülésén az Országgyűlés, köztük arról a javaslatról, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt a nemzetgazdasági tárca alá sorolná. Reggel 9-kor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik az ülés, majd az adóhatóságról szóló vita következik.

Az MTI emlékeztet, hogy Tállai András, aki államtitkárként felel majd az adóhatóság felügyeletéért, hétfőn azt mondta, hogy a NAV kormányhivatalból központi hivatallá alakul és a nemzetgazdasági miniszter irányítja majd. A legjelentősebb változás, hogy háromról kétszintűre csökken az adóhivatali struktúra, mert megszüntetik a regionális főigazgatóságokat.

A javaslatot még csak tegnap nyújtották be, a kormány máris kivételes eljárásban fogadtatná el. Az ellenzék bírálta, hogy ilyen jelentős átalakítást kevesebb, mint 24 óra alatt vernének keresztül.

Változtathatnak a képviselők az állami földvagyon kezeléséről szóló, az Alkotmánybíróság által júniusban visszadobott törvénymódosításon és elfogadhatják több hatósági eljárás illetékének, valamint igazgatási szolgáltatási díjának megszüntetését. Módosítások várhatóak a kéményseprő-ipari tevékenységről, a szerencsejátékról, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló jogszabályokban, a szabálysértési, oktatási, honvédelmi és energetikai törvényekben is.

Vita kezdődhet a bankadó csökkentéséről is, a nemzetgazdasági miniszter javaslata szerint azok a pénzintézetek járnának jól, amelyek növelik vállalati és lakossági hitelállományukat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. augusztus 18.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Bayer Zsolt írónak, újságírónak, szerkesztőnek, a Magyar Hírlap munkatársának az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen 2016. augusztus 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.