Közélet
deutsch-tamas-internetkon (technet, hir24, netadó, internetadó, nemzeti konzultáció, internetkon, ivsz, infotér, deutsch tamás, internet, online, kormány, )

InternetKon: még az egérlyukakba is netet vezetne a kormány

24.hu
24.hu

2015. 12. 01. 16:48

Nagy dolgokat változtat a kormány, még a btk-t is módosítanák. Szanálhatják a telekomadót, csökkenhet a net áfája, jöhet az ingyenes wifi a sulikban, és eltiporhatjuk a nagy netes cégeket.
Korábban a témában:

Végre összegezte a kormány a tavaly januárban indult internetes konzultáció, az egyetlen ténylegesen és normálisan lezajlott nemzeti konzultáció eredményeit. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben idézte fel a fantasztikus történetet, a 32 ezer polgár leadott javaslatát, és persze az ebből leszűrt legfőbb tanulságokat:

a világháló legyen mindenki számára hozzáférhető és megfizethető, segítse az oktatást és a fiatalokat, és ne fenyegesse gyermekeink biztonságát.

Az InternetKon tanulságait tehát levonták, ebből kormányhatározat-tervezet készült, amiből ezeket a pontokat emelték ki:

 1. Az internetezés áfája csökkenjen 18%-ra.
 2. A netezés árának további csökkentésért a kormány készítsen elő megállapodást a piaci szereplőkkel a távközlési különadó csökkentéséről.
 3. A kormány tegye lehetővé a kedvezményes internet-alapcsomag bevezetését.
 4. Épüljön minden településen ingyenes wifi.
 5. Készüljön törvényjavaslat a netsemlegességről.
 6. Készüljön átfogó digitális oktatási stratégia.
 7. Induljon program az iskolák belső wifi-hálózatának fejlesztésére.
 8. Készüljön digitális gyermekvédelmi stratégia, valamint készüljön el a gyermekek védelmével összefüggő jogszabályok utólagos hatásvizsgálata is.
 9. Az internetes zaklatás minősüljön önálló bűncselekménynek.
 10. A magyar startup cégek befektetői részesüljenek adókedvezményben.
 11. Az internetes kereskedelem és az online fizetés biztonságáért hozzák nyilvánosságra a törvénysértő vállalkozások listáját.
 12. Újuljon meg és váljon az elektronikus közigazgatási szolgáltatások központi portáljává a Magyarorszag.hu.
 13. Jöjjön létre egy folyamatosan elérhető ügyfélszolgálat, aminek segítségével minden polgár szakértői segítséget kaphat az online ügyintézéshez.
 14. Készüljön kormányrendelet a nyílt szabványokra és nyílt forráskódra épülő szoftverek állami intézményekben történő használatának bővítéséről.
 15. A kormány kezdeményezzen közös európai fellépést és jogszabály-módosításokat valamint saját hatáskörben tegyen meg mindent azért, hogy megszüntesse a globális internetes vállalkozások adóelkerülő gyakorlatait.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.