Közélet

A netadó terve után jöhet a kedvezményes internet

24.hu
24.hu

2015. 11. 11. 06:54

Kiértékelték a nemzeti konzultációra érkezett 32 ezer választ. Nem meglepő módon hozzáférhető és megfizethető internetet szeretnének az emberek.

Míg tavaly még különadót vetett volna ki a kormány az internetre, most adót csökkenthet, kedvezményes internet-alapcsomagot vezethet be és ingyen wifit építhet ki minden településen – értesült a Magyar Idők. A kormánypárti napilap tudomása szerint a köznevelés „digitális megújítására” is sor kerülhet, a tantervek és tananyagok megújításával, a pedagógusok felkészítésével és az iskolák eszközellátottságának fejlesztésével.

Az internetről szóló „nemzeti konzultáció” eredménye nyomán a büntető törvénykönyv is módosulhat: a jövőben önálló bűncselekménnyé válhat az internetes zaklatás. De azt is ide sorolják, hogy a startup cégek befektetőit adókedvezményben részesítenék majd. A hazai piacokon jelen lévő multinacionális cégeket ugyanakkor bevonnák a közteherviselésbe – ez azt jelenti, hogy valamilyen formában mások mellett a Facebook és a Google hirdetési bevételeit is adóztatná a kormány, mondván, a magyar vállalkozásokkal egyenlő feltételekkel kell részt venniük a piaci versenyben.

Az internetről szóló „nemzeti konzultáció” egyébként májusban indult el, még kormánybiztost is kineveztek a koordinálásra Deutsch Tamás személyében, aki arról számolt be, hogy szeptember végéig mintegy 32 ezren töltötték ki az interneten fellelhető kérdőívet. A válaszadók amellett, hogy nem meglepő módon mindenki számára hozzáférhető és megfizethető internetet szeretnének, támogatták, hogy legyen hatékonyabb a gyerekekre leselkedő veszélyek elleni fellépés és jussanak el a fiatalokhoz a digitális fejlesztések.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.