Közélet

Orbán hazudott, Simicska földje bizonyítja

termofold(960x640).jpg (Array)
termofold(960x640).jpg (Array)
A DK szerint "a napokban le fog mondani a Fidesz-kormány".

A Demokratikus Koalíció szerint jövőre mégis szükség lesz előrehozott választásra. Orbán Viktor ígérete szerint ugyanis a napokban le fog mondani a Fidesz-kormány. A kormányfő 2010-ben a választás előtt azt ígérte, hogy míg ők lesznek kormányon, külföldi Magyarországon soha nem szerez földet.

Ez az ígéret kedden megdőlt, a győri árverésen egy külföldi szerezte meg 88 hektár föld (ezt a terület bérelte Simicska Lajos – a szerk.) tulajdonjogát.

Nem is akárhogyan: a földet maga az Orbán-kormány kínálta eladásra, és maga a kormány kötötte meg az üzletet, olyan törvény alapján, amit maga a Fidesz terjesztett a parlament elé, és maga a Fidesz szavazta azt meg. A helyben lakó gazdák érdekeinek védelmére kitalált földbizottságok megalakulását is maga a kormány akadályozta meg, és akadályozza mind a mai napig azzal, hogy a megalakulás feltételét jelentő rendeletet nem alkotja meg.

A DK elvárja, hogy Orbán Viktor, aki saját bevallása szerint soha sem hazudott, bizonyítsa is ezt be. A kormányra kerülése érdekében tett ígéretével szemben maga a kormány adott el – és fog még eladni – állami tulajdonban lévő földet külföldinek – írta közleményében a párt alelnöke, Nagy-Huszein Tibor, elismerve, hogy a külföldiek kizárása ellentétes lenne az uniós szabályozással.

Orbán tehát úgy tesz, mintha harcban állna az unióval a magyar föld védelmében, valójában külföldinek is osztja a magyar földet.

A DK mindezt úgy értékeli, hogy Orbán Viktor ismét bizonyságát adta annak, hogy becsapja a választókat, még legodaadóbb híveit is átveri.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik