Közélet

Tarlós: nagyon fogom sajnálni a Fidesz kerületi polgármestereit

A főpolgármester általánosságban nem száll be a kormányszidó játékba, de a BKV finanszírozásával kemény kritikát fogalmazott meg. Az agglomerációban lakók és az utazási kedvezményben részesülők járhatnak rosszul.

Valóban komoly szűkítések várhatók, ha a kormány nem fizeti ki a tömegközlekedés finanszírozásából rá jutó pénzeket – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjúban a Fidesz–KDNP-s Tarlós István főpolgármester.

Szerinte még csak lehetőség a városhatáron leálló HÉV vagy autóbusz, de a kormánytól függ, hogy erre valóban sor kerül-e.

Ezután csak annyi szolgáltatást rendelünk meg, amennyire fedezet van. Nem azért, mert nem szeretnénk az agglomerációban élőket, hanem azért, mert nincs rá módunk. Mindez a budapestieket nem érintené

– mondta.

A főpolgármester bízik abban. hogy fordulat áll be a BKV-ügy kezelésében:

Ellenkező esetben nagyon fogom sajnálni a Fidesz kerületi polgármestereit. Ők szeretnének ugyanis újraindulni a választáson 2019-ben, nem én, s várhatóan az ő esélyeik nem javulnának erre számottevően, ha Budapest sikertelen lesz.

Amikor a Magyar Nemzet újságírója a közösségi budapesti forrásokat hasonlított össze más kormányzati költésekkel, és erre várt reakciót Tarlóstól, a politikus erre nem volt hajlandó:

Olyat nem játszunk, hogy nekiállunk együtt általában szidni a kormányt. Amiről én beszélek, az nem politikai szimpátia kérdése. Én továbbra is lojális vagyok.

– jelentette ki.

Míg többször ismét hátramutogatva szidta a Demszky Gábor által fémjelzett városvezetést, a várost sújtó adóelvonásról ugyanazt mondja, mint balliberális elődje 2010 előtt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik