Közélet

Tóásó ott folytatja, ahol abbahagyta

tóásó előd (tóásó edit, )
tóásó előd (tóásó edit, )
Vissza akarja kapni régi életét, újra informatikát tanít régi tatabányai iskolájában.

Tóásó Előd a szeptemberi tanévkezdés óta informatikát tanít a tatabányai Mikes Kelemen Középiskolában – írja a Bors. A férfit korábban úgy jellemezték diákjai, hogy vicces, de zárkózott ember volt, nagyon emberségesen tanított. Tóásó Tatabányán most megpróbálja ott folytatni, ahol 2008-ban abbahagyta. Ugyanabban az iskolában, ugyanúgy informatikát tanít, egy albérletben él. A bulvárlap úgy tudja, diákjai előtt nem beszél bolíviai börtönéveiről.

Tóásó Elődöt áprilisban a Baptista Szeretetszolgálat és a külügyminisztérium segítségével menekítették ki, miután a bolíviai kormány nem tartotta be az egyezséget, és több mint két hónappal szabadlábra helyezése után sem adta vissza útlevelét. Tóásó nem érezte biztonságban az életét Bolíviában.  A férfi korábban azt tervezte, hogy a börtönévek alatt megismert felesége augusztusban jön utána Magyarországra.

A fiatal nő azonban harmincéves korában, egy bolíviai kórházban meghalt. Az orvosi jelentés szerint egy fertőzés miatt került kórházba, de nem tudták életét megmenteni. A nő halálát a bolíviai állapotok ismerői egyértelmű üzenetnek tekintették, de Tóásó Előd nem kért védelmet.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik