A következő élő közvetítés része Orbán négy pontja, Révész Máriusz száztíz éve, Kósa könyve az EU-kalifátus ellen

Van valaki, aki még Orbán Viktort is megelőzi

Ő nem más, mint Kövér László házelnök, aki még a miniszterelnök napirend előttijét megelőzően szól a pulpitusról, délután egykor, a pénteki párizsi rettenet kapcsán.

A napirend előtti felszólalások, interpellációk, azonnalik nyilván elsősorban a terrortámadás körül forognak majd, szó lesz egyebek mellett földről, sokszor, mentőállomásról, sőt Horthyról is – a fehér lovassal ki más ugratna/trappolna a t. Ház elibe, mint Novák Előd a “Horthy Miklós Budapestre való bevonulásával 96 éve történelmünk dicsőséges évtizedeit hozta el” című darabjával.

És persze labdarúgással is számolunk – bárki bármit mond, nagy dolog történt velünk tegnap este a Groupamáról elnevezett Flóri Stadionban. A focira közepesen jó érzékkel a szoci Bangóné látszik rácsatlakozni a “Fűtött stadion fontosabb, mint az éhező gyerekek és a nélkülöző családok” interpellációs címmel, de ez még odébb van.

A kevésbé izgalmas etapban, úgy fél négytől az alábbiakra számíthatunk.

Parlament

Az Országgyűlés a házszabálytól történő eltéréssel kezdheti tárgyalni a fideszes törvényjavaslatot, ami kötelezné a kormányt, hogy Luxembourgban támadja meg az uniós kvótarendszerről szóló európai jogszabályt.

A napirend előtti felszólalásokat követően születhet döntés arról, hogy házszabálytól eltérően fogadják-e el a Fidesznek a bevándorlók kötelező uniós betelepítési kvótáját elutasító törvényjavaslatát. Az előterjesztés arra kötelezné a kormányt, hogy forduljon az Európai Unió Bíróságához, és kezdeményezze a betelepítésről szóló uniós jogszabály megsemmisítését. Ha a képviselők négyötöde hozzájárul a házszabálytól való eltéréshez, akkor az indítványt hétfőn tárgyalhatják, majd kedden el is fogadhatják. Ha nincs nyolcvan százalék, akkor kedden lesz a vita, csúszik a zárószavazás.

Holnap, vagyis kedden tizennyolc előterjesztést fogadhat el a t. Ház. Döntés várható egyebek mellett az állami arcképelemző rendszer létrehozásáról, a jegybank 2012-2014 közötti üzleti jelentéseiről, és a termőföldek haszonbérleti szerződéseinek módosíthatóságáról.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik