A következő élő közvetítés része Terror Párizsban: fél évet Szíriában töltött a francia támadó

Libanonnak nem jár safety check?

Teszik fel a kérdést többen is a twitteren és a facebookon. Bejrútban egy nappal a Párizsi merényletek előtt egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát kioltva 40 ember életét és megsebesítve százakat. A térségben élők egyre több helyen “kérik számon” a legnagyobb közösségi oldalon, hogy miért csak a Párizsi merénylet után jutott eszükbe a safety check funkció létrehozása. Ezt az alkalmazást pár órával a francia fővárosban történt merényletek után aktiválta a facebook és segítségével könnyedén jelezhette az összes ismerősének, hogy minden rendben az, aki Párizsban töltötte az éjszakát.

//

Why didn’t facebook make a “checked in safe” button for Beirut last night? And this morning, 120 Syrians were killed by…

Posted by Amru Salahuddien on Saturday, November 14, 2015

“Miért nem csinálta meg a checked in safe gombot Beirutnak a facebook a múlt éjjel? És ma reggel 120 szír halt meg egy orosz bombázásban, “ki a fene törődik vele”? Nem vettem észre a safety check gombot Aleppoban vagy Domában sem. Talán, mert a “méltatlan szírek” minden nap hullanak 5 éve. Mi ebben az új? Vagy az is lehet, hogy az ő hibájuk, hogy nem születtek britnek, vagy franciának.” – veti fel Amru Salahuddien, egy Kanadában élő fotóriporter.

Nem csak az ő felvetése ez.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik