Közélet

Lemondatnák Orbán emberét, mert egymillió helyett 1 forintot sem ér munkája

A PM szerint Hegedűs Zsuzsa méltatlan posztjára.

Szabó Tímea, az ellenzéki párt társelnöke visszásnak tartja, hogy míg kutatások szerint ötvenezer gyermek éhezik naponta, addig “a havi egymillióért Orbán Viktornak tanácsot adó” Hegedűs Zsuzsa kiszállt szolgálati Audijából, hogy közölje: a kormány felszámolta a gyermekéhezést és a nyomort. A főtanácsadót csak a számok nem zavarják: 2014 óta a három és többgyerekes családok legalább fele él a szegénységi küszöb alatt – emlékeztetett a PM képviselője, aki visszaidézte, hogy a Heti Válasz után még miket mondott Hegedűs az RTL Híradónak.

Olyan, hogy a legnyomorultabb családban, ahol nincs alkohol, drog vagy ilyesmi probléma, ott a gyerek ne kapjon este legalább kétszer egy zsíros kenyeret vagy tejbegrízt, vagy valamit enni, olyan nincs.

A miniszterelnöki főtanácsadó azt is hozzátette: a rászorulók, ha „kell, akkor lopnak”.

Szabó Tímea szerint Hegedűs Zsuzsa „tanácsadói” munkája egyetlen forintot sem ér, kijelentései pedig

nemcsak elfogadhatatlanok, hanem méltatlanná teszik őt arra, hogy havi egymillió forint közpénzt markoljon fel.

A PM felszólítja Hegedűs Zsuzsát, hogy azonnal mondjon le, majd álljon ki Szabó Tímeával egy nyílt vitára arról,  van-e gyermekéhezés, és a kormány valóban felszámolta-e a nyomort. A PM társelnöke addig is gyakorlásképpen azt javasolja, Hegedűs egy hónapig egyen kizárólag tejbegrízt és zsíros kenyeret vacsorára. Szabó már korábban, a Heti Válasznak adott interjúja miatt is bírálta a főtanácsadót. Akkor Facebook-oldalán azt írta,

ha ezek után valaki még egyszer azt mondja nekem, hogy én a gyermekéhezéssel kapcsolatban provokálom a kormányt, azt esküszöm, összezárom egy hétre Hegedűs Zsuzsával.

Mindez szólhat akár Révész Máriusznak is, akivel a PM képviselője a 168 Óra hasábjain vívott számháborút a gyermekéhezésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik