Közélet
Budapest, 2015. október 15.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (b) átadja a Szalay Annamária-díjat Csúri Ákosnak, a Blogstar alapítójának és Tóth-Almási Berkének, a honlap egyik olvasásra nevelő blogja, a Folytasd... blog szerkesztőjének a Szalay Annamária Média Alapítvány díjainak átadásán a Várkert Bazár Testőrpalotájában 2015. október 15-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Csúri: Mindenki nyugodjon le a picsába… A forgolódók meg menjenek a picsába

Nagy József
Nagy József

újságíró. 2015. 11. 13. 16:04

A jobbos médiavezér szerint nyugdíj egyenlő picsa?!
Korábban a témában:

„Mindenki nyugodjon le a picsába” – a jobbos sajtóban két évtizede dolgozó, pár hónapja az utóbb hamvába holt, habonyi ideaként ismert via.hu leendő főszerkesztőjeként emlegetett, újabban a Blogstar vezetőjeként fungáló Csúri Ákos javasolja ezt a Médiapiac sajtógurukat bemutató sorozatában.

A Lampé Ágnes által jegyzett interjúban Csúri kifejti, „trágár kifejezések tekintetében is” nagy szabadságot ad portálja – ha jól értjük, arra utal ezzel, hogy lassan nem csupán az úgymond liberálisoknál, gonzó körökben trendi a bazmegolás, hanem a feltörekvő jobbos, urambocsá’ konzervatív újságírók soraiban is.

A címben is jelzett picsázás a TV2 eladása (Vajna kontra Simicska) kapcsán szaladt ki Csúri száján, valami olyasmi kontextust sugallva, hogy ne bántsák már egymást a fideszisták.

MTI Fotó: Bruzák Noémi
MTI Fotó: Bruzák Noémi

A picsamotívumról Csúri kíméletlenül lehúz még egy bőrt (direkt), amikor ekképpen folytatja a kendőzetlen képet: „És azok, akik már tizenötödször fordulnak meg a damaszkuszi úton, és oda dörgölőznek, ahonnan két forint lepotyog, lásd Népszava írásai, jelzői Simicskáról az elmúlt 10 év tükrében, azok meg nyugodtan menjenek nyugdíjba, a picsába.”

Önök értik, hová akar kilyukadni Csúri? Nyugdíj egyenlő picsa? Picsányi a nyugdíj?

Nem is merjük továbbgondolni, inkább javasoljuk az interjú komplett befogadását, itt, van ám benne érdekes szakmázás, habonyozás, simicskázás is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.