Közélet

Adócsalással gyanúsítják a bukott pécsi ex-fideszes képviselőt

Fodor-Ibolya(210x140).jpg (fodor ibolya, )
Fodor-Ibolya(210x140).jpg (fodor ibolya, )

Ahogyan reggel beszámoltunk róla, költségvetési csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy pécsi önkormányzati képviselő ellen. A 24.hu információi szerint nem másnak kell a törvény előtt felelnie, mint Fodor Ibolyának.

Fodor Ibolya egy éve rengeteg munkát adott a sajtó munkatársainak, egyre-másra robbantott ki újabb botrányokat. Nevét akkor ismerte meg az ország, mikor tavaly hazaárulónak nevezte a netadó, illetve a kormány politikája ellen tüntetőket egy Facebook-bejegyzésben. A pécsi civilek tüntetést is szerveztek ellene. A helyi Fidesz-frakció ekkor még megvédte a képviselőt, ám miután pár héttel később kiderült róla, hogy egy sikkasztásban való bűnsegédletért jogerősen másfél év felfüggesztett börtönre ítélték, lemondásra szólították fel. A képviselő azonban csak a Fidesz frakcióból lépett ki, mandátumát azonban nem adta vissza.

A képviselő ezt követően egy kommentelő főnökével beszélte volna meg, hogy közalkalmazott létére politizált a Facebookon. Aztán kiderült, hogy a hölgy évek óta nyugdíjas, nincs főnök, akinél bepanaszolhatta volna őt.

Mit csinálhatott már megint Fodor Ibolya?!

A vádirat szerint a cég, amelyet Fodor irányított 2010 és 2012 között takarítást vállalt, elsősorban társasházakban. A kft-nek ebből csaknem 10 millió forint folyt be, ám 2010-ben és 2011-ben – az áfa tekintetében – valótlan tartalmú nyilatkozatot tettek, a következő évben pedig egyáltalán nem adtak be adóbevallást.

Összesen 3,1 millió forint – ennyi kárt okozott. „Emellett a képviselő mint a gazdasági társaság számvitelért felelős vezetője a számviteli törvény számos rendelkezését megszegte, mellyel a kft. pénzügyi, vagyoni helyzetének áttekintését meghiúsította” – írta tájékoztatásában a Baranya Megyei Főügyészség.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik