Belföld

Fenyegetőzött a Facebookon a bukott pécsi fideszes képviselő

Fodor-Ibolya(210x140).jpg (Fodor Ibolya)
Fodor-Ibolya(210x140).jpg (Fodor Ibolya)

Fodor Ibolya a kommentelő főnökével beszélte volna meg, hogy alkalmazottja „rágalmazza a város képviselőjét", de alaposan árnyékra vetődött – írja a hvg.hu.

A pécsi Herkóné Dömölki Piroskát egy Facebook-kommentárja miatt kereste meg a pécsi önkormányzati képviselő. Először meg akarta győzni, majd átváltott arra, hogy a főnökével „beszéli meg”, közalkalmazott létére nyíltan politizált és Fodor Ibolya szavaival élve: rágalmazta a város képviselőjét. A gond csak az, hogy Herkóné már nyugdíjas – derül ki a hvg.hu cikkéből.

Herkóné Dömölki Piroska elmondása szerint bár korábban valóban a Fegyveres Erők Klubjában, majd a határőrségen dolgozott, több éve nyugdíjas, és már csak érdekképviselettel foglalkozik, mióta a határőrséget a rendőrségbe olvasztották.

A legutóbbi választásokon megszavazott Fodor Ibolya politikai ámokfutása egy hazaárulózással kezdődött, amikor a Facebookon ítélte el a kormány ellen tüntetőket. Emiatt a pécsi civilek aztán tüntetést is szerveztek ellene. A pécsi Fidesz-frakció ekkor még megvédte a képviselőt, ám miután pár héttel később kiderült róla, hogy egy sikkasztásban való bűnsegédletért jogerősen másfél év felfüggesztett börtönre ítélték, lemondásra szólították fel. A képviselő azonban csak a Fidesz frakcióból lépett ki, mandátumát azonban nem adta vissza.

A hvg.hu megkérdezte Heindl Péter jogászt és jogvédőt is, aki szerint Fodor Ibolya legutóbbi főnökkel való revolverezése az összeférhetetlenség kimondásához is vezethetne, ami akár a Fidesz számára is megfelelő megoldás lehetne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik