Közélet

Toroczkai végül mégis átvehetett egy kitüntetést

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2015. 10. 30. 17:13

A megyei közgyülés emberségéért és helytállásáért jutalmazta Ásotthalmot.

Nemrég fakadt ki Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere amiatt, hogy az összes határ menti település polgármesterét kitüntette a Belügyminisztérium „a migrációs helyzetben nyújtott kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül”, egyedül ő maradt ki. Kisstílűségnek és történelemhamisításnak nevezte, hogy kimaradt, de azt mondta: nem azért, mert a kitüntetés hiányzik neki, hanem azért, mert az ott élő emberekért dolgozik.

Pénteken végül mégis érkezett elismerés, nem Toroczkai, hanem „Ásotthalom nagyközség közössége” részére, melyet a polgármester a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökétől vehetett át, Röszke és Mórahalom polgármestere mellett. Az oklevélen az áll: „a migrációs válság kapcsán tanúsított emberségéért, kimagasló helytállásáért” kapja a település.

Toroczkai Facebook-oldalán azt írta: „rövid beszédemben megköszöntem a díjat, s elmondtam, hogy azt egyrészt az ásotthalmi embereknek ajánlom, akik a településünket 1 éven keresztül érintő migrációs válság ideje alatt példamutató türelemmel, méltósággal viselték a ránk zúduló törvénytelen népvándorlást és az ezzel együtt járó bűnözőket, másrészt pedig azoknak, akik az ország más vidékein élve (is) adományaikkal hozzájárultak az új mezőőri terepjárónk megvásárlásához”.

Az emberségért való kitüntetést átvevő Toroczkai júliusban gumilövedékes fegyvert reklámozott Facebook-oldalán, mondván, az kiváló eszköz „a kerítést megrongálni készülő törvénytelen bevándorló” megállítására, majd a bejegyzés alatt vita bontakozott ki arról, hogy gyerekre és nőre is lehet-e lőni. A polgármester azzal is riogatott, hogy a menekültek meg fogják erőszakolni a „magyar asszonyokat”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.