Belföld

Gyerekre és nőkre szabad-e lőni? – erről vitatkoznak Toroczkai Facebook-oldalán

toroczkai (Array)
toroczkai (Array)

Gárdista és jobbikos önkormányzati képviselő részvételével szerveződik szabadcsapat Szegeden.

Önkéntes „határvadászokat” szerveznek Szegeden, Toroczkai László ásotthalmi polgármester pedig gumilövedékes fegyvert reklámoz a Facebook-oldalán, ahol a kommentelők azon vitatkoznak, gyerekre és nőkre szabad-e lőni – írja a HVG.hu.

A fegyvert bemutató videót Toroczkai azzal osztotta meg, hogy az kiváló eszköz arra, hogy meghátrálásra kényszerítsék „a kerítést megrongálni készülő törvénytelen bevándorlót”. „Ha nők és gyerekek is rongálják a kerítést, természetesen simán lelkiismeret-furdalás nélkül odapörkölnék vele” – írta egy kommentelő, aki állítása szerint hivatásos katona.

Toroczkai azzal is riogatott, miután egy menekültek közti konfliktus gyilkossággal végződött, hogy a késeléshez az vezetett, hogy az egyik migráns csoport tagjai a másik csoport asszonyait akarták megerőszakolni és hamarosan a magyar asszonyokon lesz a sor. Ennek az állításának nagyjából annyi alapja lehet, mint minden más megszólalásnak, ami a menekülteket azzal vádolja, hogy nőket akarnak megerőszakolni – semennyi, idáig egy ilyen eset sem történt.

Eközben július 22. óta a Facebookon szerveződik egy szabadcsapat, mely a határszakaszra készül „szolgálatot teljesíteni”. A Szegedhez tartozó Kiskundorozsmára hirdettek meg gyülekezőt vasárnap reggelre. Helyszínparancsnoknak Szegedi Attilát nevezték meg, akivel korábban Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke és képviselője tartott közös sajtótájékoztatót, ahol a férfi az Új Magyar Gárda Csongrád megyei kapitányaként szerepelt. Tóth a HVG.hu újságírójának azt mondta, ő nem is tudott a „Hunyadi Önkéntes Határvadász Egység” néven futó kezdeményezésről, noha részvételét is jelezte és aktívan hozzászól a Facebookon a kezdeményezés oldalához, ahol terepszínű ruhában, gázspray-vel, késsel, gyalogsági ásóval felszerelt embereket várnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik