Közélet

Hoppá, államtitkári fej hullt az FM-ben

Egyes források szerint a földpályázatok és -eladások miatt kell távoznia Simon Attila Istvánnak, maga a földművelésügyi miniszter erősítette meg a hírt.
Simon Attila István, az FM volt közigazgatási államtitkára
Kép: Kormány.hu

Simon Attila Istvántól, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közigazgatási államtitkárától búcsúzhatunk el, ezt Fazekas Sándor miniszter erősítette meg az Agrárszektor.hu-nak. Azt nem mondta el, miért távozik az államtitkár, ki akarta a felmentését és mikor dőlt el a dolog.

Ágazati szereplőkre hivatkozva azt írja a lap, hogy az állami földeladások és a földtörvényi szabályozás miatt kell mennie a politikusnak. A jogász Simon részt vett a tavaly óta hatályos földforgalmi törvény kidolgozásában, mostanság a földeladások jogi előkészítését bonyolította. A minisztérium cáfolja, hogy ezek miatt kell távoznia.

Simon korábban volt a Fidesz-frakció jogi szakreferense, az első Orbán-kormány alatt pedig az FM jogi helyettes államtitkára. Az új kormány megalakulásakor nevezték ki közigazgatási államtitkárrá, ő az első távozó főbb vezető az FM-nél az új ciklusban. Az öt további államtitkár marad a helyén, így Czerván György marad az agrárgazdaságért, Zsigó Róbert az élelmiszerláncért, V. Németh Zsolt a környezetügyért, Bitay Márton Örs az állami földekért felelős, míg Nagy István a parlamenti államtitkár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik