Közélet

Van ember, aki örül a 2006-os rendőrper felmentéseinek

Úgyse fogja kitalálni, a Demokratikus Koalíció melyik elnöke, volt miniszterelnök, híres háttérszónok és a baloldal mumusa mondta azt, hogy a rendőri vezetők perével megdőlt a Fidesz tartóoszlopa.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnök közleményt adott ki abból az alkalomból, hogy két megrovással lezárta a korábbi rendőri vezetők perét a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa. 14 vádlott volt, 12-t felmentettek, Gergényi Pétert és Dobozi Józsefet megrovásban részesítették. Gyurcsány odamondott az alkalomból:

Már a büntetőtárgyalás kezdetére is megsemmisült az a Fidesz által felépített teória, miszerint az utcai zavargásokat az akkori kormány vezetői szervezték, illetve provokálták ki, illetve hogy a rendőri túlkapások valódi oka a kormány, illetve a kormányfő közvetlen megrendelése volt.

A pártelnök szerint a hamis híresztelések nyomát sem találták meg a hatóságok. Gyurcsány szerint sem bűnösök a rendőri vezetők, bár

Lehetséges, hogy voltak olyanok, akik hibáztak, ezt szakmailag megítélni nem tudom, de rendőrszakmai hibát büntetőjogi tényállással összekeverni súlyos tévedés.

Az ítélet szerinte azért megnyugtató, mert cáfolja a jobboldali
összeesküvés-elméleteket “és reményt ad arra, hogy a magyar bíróság egy része képes önmagát megóvni bármilyen durva politikai megrendelések teljesítésétől.” Summa summarum, ledőlt a Fidesz politikájának egy tartóoszlopa – zárta mondandóját a DK-vezér, illetve volt kormányfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik