Belföld

Ítélet születhet a 2006-os zavargások rendőrperében

2006-os zavargások (2006)
2006-os zavargások (2006)
Bene László és Gergényi Péter egykori rendőrfőkapitányok is a vádlottak padján ülnek. Az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést kért rájuk, de ők ártatlannak vallják magukat.

Ma elsőfokú ítélet várható a 2006-os őszi eseményekkel kapcsolatban megvádolt rendőri vezetők perében a Fővárosi Törvényszéken.

Az ügyészség a tévészékház ostrománál és az azutáni napokban, illetve október 23-án a főváros utcáin történtek miatt többnyire mulasztással elkövetett katonai bűncselekmények miatt emelt vádat három tábornok, köztük Bene László akkori országos és Gergényi Péter akkori budapesti főkapitány, valamint még tucatnyi rendőr ellen.

A vádlottak zömmel tagadták bűnösségüket. Az eseményeket vizsgálta több parlamenti és szakértői bizottság. A büntetőper két éve kezdődött meg, több mint száz tárgyalást tartottak, és meghallgattak több mint kétszáz tanút, továbbá számos szakértőt.

Az ügyész vádbeszédében zömmel felfüggesztett szabadságvesztést, a védők felmentést kértek, a vádlottak az utolsó szó jogán is ártatlanságukat hangoztatták – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik