Közélet

Az LMP nem viccel Vajnával, bezáratná a kaszinókat

kaszino(210x140).jpg (Array)
kaszino(210x140).jpg (Array)
Az ellenzéki párt szerint a hatékony adóellenőrzésig be kell zárni a kaszinókat!

Az LMP szerint be kell zárni valamennyi magyarországi kaszinót, amíg az adóhatóság nem ellenőrzi azokat ugyanúgy, mint más vállalkozásokat. A párt szerint még viccnek is rossz, hogy “Andy Vajna saját maga ellenőrzi a kaszinó-biznisz tisztaságát.”

Ameddig nincs hatékony ellenőrzés, a kaszinókat be kell zárni!

Az LMP-s Ikotity István emlékeztetett rá, hogy nemrég Andy Vajna kaszinó-bizniszének valódi ellenőrzését kérték számon, mire a parlamentben Tállai András államtitkár, NAV átalakítással megbízott kormánybiztos azt mondta, nem kell változtatni semmit. Ezek után több mint egy tucat kérdést tettek fel írásban a kormánynak a kaszinók bekamerázásával kapcsolatban.

Megérkeztek a válaszok, és beigazolódott a gyanú: a kamerás megfigyelés gyakorlatilag semmit nem ér. Hiába üzemel a nyolc játékkaszinóban jelenleg összesen 1056 kamera, ha a videoszobákban a kaszinószervezők emberei ülnek.

Andy Vajna saját magát ellenőrzi, hogy minden legálisan folyik-e a kaszinókban, valóban bevallja-e a teljes bevételét és adózik is utána.

Az LMP politikusa elképesztőnek tartja, hogy lassan mindenkit rákötnek az online pénztárgépekre, de a kaszinókat csak szúrópróbaszerűen ellenőrzi a NAV, a kamerák felvételei alapján. Ráadásul a felvételeket rövid időn belül törölni kell. Az LMP szerint amíg nincsenek bekötve közvetlenül a NAV-hoz Vajna kaszinói, azokat be kell zárni!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik