Közélet

Mégsem érint politikust a kiskorú prostilista

Politikus nem követett el bűncselekményt a kerítéssel vádolt szépségverseny-szervező Répás Lajos ügyében – derült ki a keddi nemzetbiztonsági bizottsági ülésen.

Egyetlen országgyűlési képviselő neve sem szerepel a nyomozati aktákban, így egyikük sem létesített fiatalkorú prostituálttal szexuális kapcsolatot – írja a Népszabadság.

A nemzetbiztonsági bizottság keddi zárt üléséről a lap megtudta, hogy ez abból derült ki, hogy olyan képviselő biztos nem érintett az ügyben, akinek beosztása miatt biztonsági ellenőrzésen kellett átesnie.

2003-ban indult az ügy

Mint azt megírtuk a rendőrség pár éve feltárt egy állítólagos luxusprostitúciós hálózatot. A Direkt36 megszerezte a nyomozás több ezer oldalas iratanyagát. Az iratok szerint a szépségverseny-szervező ellen már eljárás folyt, amikor még mindig kapott információkat a rendőrségről. Az oknyomozó portál arról ír, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 2011 tavaszán kezdte lehallgatni, amiről hamarosan tudomást is szerzett. Óvatosabbá vált, amikor telefonált.

A kerítés vádjával bíróság előtt álló férfi kapott információkat a nyomozásról, de a nyomozati anyagban nincs arra utaló jel, hogy próbálták volna kideríteni, ki szivárogtatta ki az információkat. Az ugyanakkor kiderült, hogy Répásnak egy családtagján keresztül áttételes kapcsolata volt az Alkotmányvédelmi Hivatallal (AH) is, de a rokon neve sem szerepel a nyomozati anyagokban.

Kapcsolatai lehettek a Nemzeti Nyomozó Irodánál

A Miss Hungary szervezőjét 2003-ban sikkasztás, 2005-ben csalás miatt ítélték el, de mindig csak próbaidőre. Prostitúcióval kapcsolatban először 2008-ban a francia hatóságok hallgatták ki Párizsban, rá egy évre indult Magyarországon „Visszajátszás” fedőnéven nyomozás. A később „Dubai-ügy” néven elhíresült bűncselekmény-sorozatban a rendőrség szerint Répás is részt vett szervezőként. Ő tartotta a kapcsolatot egy Vivien nevű nővel, aki Dubaiban élt, de tíz évvel korábban modellként Répásnál kezdett.

A telefonlehallgatási jegyzőkönyvek szerint Vivien 2011-es letartóztatásakor Répás megmozgatta kapcsolatait a Nemzeti Nyomozó Irodánál is, de a rendőrség először úgy ítélte meg, hogy Répás nem hozható közvetlenül kapcsolatba a hálózattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik