Közélet
Kötcse, 2013. szeptember 15.
Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó (b), Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelõs kormánybiztos (k) és Havasi Bertalan, a kormányfõ sajtófõnöke (j) érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére Kötcsén 2013. szeptember 15-én.
MTI Fotó: Varga György

PM: A TV2 és a közmédia egy cégcsoport

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2015. 10. 27. 14:27

A párt a TV2-ért folyó marakodás ügyében a Versenyhivatalhoz fordul.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) felszólítja a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH), hogy függessze fel a versenyhivatali eljárást, míg nem tisztázódik a TV2 tulajdonosi jogvitája. Ha folytatódik az eljárás, tekintsék

a Fidesz-mogul Vajna cégét kormányközeli cégnek, a közmédiával összevontan értékeljék a TV2 piaci részesedését, és az erőfölényével való visszaélés gyanúját.

A PM szerint a fúziós kérelem versenyjogi elbírálásakor figyelembe kellene venni, hogy “Vajna a kormányzat hivatali tisztségviselője filmügyi kormánybiztosként, és az egyik kizárólagos koncesszor a hazai kaszinóüzemeltetésben.” Ezek az érdekeltségei ráadásul ugyanahhoz az off-shore céghálóhoz köthetőek, mint tévés cége, ezért átláthatatlan, kik rendelkezhetnek még komoly befolyással e céghálóban.

A GVH-nak – a párt szerint – arra is fel kellene hívnia a kormány figyelmét, hogy a visszatartott kábelterjesztési díj szabályozásakor és a “Rogán Antal propagandaminisztériuma” által felügyelt 25 milliárdos kormányzati hirdetési keret felhasználásakor legyen a verseny semleges.

Korábban a Heti Válasz írt arról, hogy Andrew G. Vajna azokra az offshore-cégekre építi tévés és rádiós vállalkozásait, mint a kaszinóit. A hetilap cikkére a film- és kaszinóguru sajtóirodája azzal reagált, hogy Vajna magyarországi vállalkozásai a magyar jogszabályok szerint adóznak, és a hatályos szabályozás értelmében a külföldön bejegyzett vállalkozásai közül egy sem minősül „offshore”, vagy – ahogy a jogszabály fogalmaz – ellenőrzött külföldi társaságnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.