Közélet
Madrid, 2015. október 22.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Európai Néppárt (EPP) madridi tisztújító kongresszusának második napján, 2015. október 22-én. (MTI/EPA/J.J. Guillen)

Orbán végre Nyugaton is elmondhatta, amit itthon már unásig ismerünk

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 10. 24. 10:50

Az Európai Néppárt madridi közgyűlésén Orbán Viktor is részt vett, és ha már ott volt, találtak neki egy csatornát, ahol elmondhatta, amit itthon is el szokott mondani.

Az interjúról már mi is hírt adtunk, az MTI hírét vettük át, abszolút el nem ítélhető módon. Már a távirati iroda tájékoztatójában is volt néhány erős mondat:

  • A multikulturalizmus párhuzamos társadalmakat hoz létre Európában, ez pedig megkérdőjelezheti az európai élet pilléreinek számító értékeket.
  • Ha az unióba érkezők megtartják saját, különböző értékeken alapuló közösségeiket, akkor az együttélés miatt előbb-utóbb az európaiaknak is el kell fogadniuk azokat.
  • Az egyetlen út nem engedni belépni őket, és nem hagyni, hogy párhuzamos társadalmakat hozzanak létre.

Orbán itthon rendszeresen megszólal a Kossuth Rádióban, jobban mondva szinte csak ő szólal meg, nem kérdeznek tőle. Olyan helyre nem megy, ahol kérdeznek tőle. Egyedül külföldi csatornáktól várhattuk azt, hogy igazi kérdéseket tesznek fel a miniszterelnöknek.

A spanyol Intereconomía Televisión beszélgetett Orbánnal. Egy teljesen ismeretlen csatorna, amit nagyjából csak Madridban és környékén, Galíciában, a Baleár-szigeteken és Aragóban lehet fogni 2014 óta, mert nem volt pénz az országos sugárzásra.

A neten azonban bárki nézheti az Intereconomíát, az Orbán-interjút például itt.

Az MTI-híren túl azért kiderül néhány érdekesség, ha megnézzük a műsort. Már a beszélgetés címe is beszédes: Interjú Orbánnal, az egyetlen európai politikussal, aki ellenzi a menekültáradatot.

Például az, hogy a riporter nem nehezíti meg a magyar miniszterelnök dolgát, Orbán azt csinál, amit akar, lubickol, végre egy nyugat-európai országban is elmondhatja azt, amit itthon már unásig ismerünk.

A görögöknek kellene megvédeni a határokat, de nem teszik, így nekünk kell. Hogy miért? Mert “ez a mi küldetésünk.”

A kedvenc kérdésünk (nincs sok, 15 perc alatt nagyjából öt, hat) mégis az, amikor Orbánnak arról kell beszélnie, hogy mit üzen a kritikusainak, azoknak, akik támadják őt.

Azt, hogy “észre fogják venni, neki van igaza.” De úgy látja, sokan nem mondhatják még ezt ki Európában, mert akkor – baloldali politikusok lévén – elveszítenék a választásokat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Feketemunkás a Fidesz kereskedelempolitikusának cégében

Kommentek

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.