Közélet

Oroszországba menekülne, Facebookot perelne László Petra

24.hu
24.hu

2015. 10. 20. 20:57

Orosz lapnak adott interjút az oroszul tanuló, orosz földre vágyó gáncsoló operatőrnő. László Petra elégtételt venne előbb a bíróságon az állam ellen, a Facebook ellen és az elgáncsolt menekült ellen.
Korábban a témában:

Amint lezárul az ellene zajló eljárás, László Petra, az N1TV kirúgott operatőre Oroszországba költözne – írja a Szabad Európa Rádió honlapja. Egy, a Kreml-párti Izvesztyijának adott interjúból idézik a mondottakat.

Oroszországon gondolkozunk és azon, hogy elkezdünk oroszul tanulni. Fontos, hogy most elhagyjuk Magyarországot. A per után fogunk dönteni.

Mindezeket maga a hírhedtté lett operatőrnő mondta, aki a röszkei menekültözön idején, amikor a migránsok áttörték a rendőrsorfalat, többeket igyekezett elgáncsolni, felrúgni, köztük egy kislányt is. Utólag egyfelől bocsánatot kért, másfelől mégis magát védte.

Az Izvesztyijának adott interjúban is ugyanazt mondogatta, miszerint önvédelemből kellett belerúgnia mellette elfutó emberekbe, ez volt az ő védekezési mechanizmusa. “Nem láttam, hogy ez egy gyerek volt” – mondta, hozzátéve, hogy

azt szúrta el, hogy nem szaladt el azonnal, hanem tovább filmezett.

A Facebook működésével elégedetlen közszereplőhöz, Nagy Alekoszhoz hasonlóan ő is megtámadná a Facebookot, egyenesen bíróságon. Szerinte ugyanis a közösségi oldal gyorsan eltakarította az őt támogató spontán létrejött oldalakat, míg az ellene uszítóakat meghagyta.

László beperelné az elgáncsolt menekültet is, aki a gyerekét cipelte, miközben felrúgta őt az operatőr. László szerint ugyanis a férfi többször változtatta a beszámolóját az esetről. Az Izvesztyijának elmondta, a férjére bízza magát:

A férjem az ártatlanságom akarja bizonyítani. Számára ez most már becsületbeli ügy.

A szír férfi sem bocsát meg László Petrának

Eközben megszólalt az a menekült is, aki gyermekével a karjában futott, amikor László Petra felé rúgott. Az erről készült felvételek nyomán Oszama Abdul Mohszen világhírű lett. A szíriai férfi a német Der Standardnak azt mondta: fociedzői állást és lakást kapott, beíratták egy spanyol tanfolyamra is, most arra vár, hogy mielőbb csatlakozhasson hozzá családja többi tagja. Ugyanakkor László Petrának nem tud megbocsátani, arról beszélt, hogy ő is beperelné a nőt.

Azzal kapcsolatban, hogy megvádolták azzal, hogy az al-Kaidához tartozó an-Nuszra front tagja volt, Mohszen azt mondta: az Aszad-rezsim ellenfele volt, meg is kínozták, azt pedig, hogy az an-Nuszrával hozták hírbe, a szíriai hatalom tipikus koholmányának tartja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.