Közélet

Gerkens Habonnyal nem találkozott, de építene Vajna kiváló kapcsolataira

„Nem lesz kormányközeli a TV2.”

Dirk Gerkens a Népszabadságnak azt mondja, nem rá tartozik, hogy Fonyó Károly is bejelentette tulajdonosi jogait a TV2-re. A volt RTL-vezér azt is elárulja, azért tért vissza mégis a magyar tévés piacra, mert tetszettek neki Vajna tervei, és arra is garanciát kapott, hogy a menedzsment szabadon dolgozhat. Ő nem lesz tulajdonos a cégben.

Vajna az egyedüli tulajdonos.

Azt is mondja, hogy nem találkozott Habonnyal, és visszakérdez, amikor arról kérdezik, korábbi kormányt bíráló nyilatkozatai után nem érzi-e problémásnak, hogy egy kormányhoz közeli társasághoz szegődött.

Miért is kormányközeli?

Elmagyarázzák neki, mire ezt mondja.

Nem lesz kormányközeli a TV2.

Ő különbséget tud tenni Vajna mostani tévés befektetése és egyéb üzletei között. Soha nem foglalkozott a film- és kaszinóguru magánéletével, baráti kapcsolataival, most sem szeretné, ha ezek befolyásolnák. Az RTL kritikus hozzáállását vállalati szinten a legfelsőbb vezetés határozta meg. Attól, hogy most Vajna teszi ugyanezt nem tart.

Nem akar a napi operatív ügyekbe beleszólni. (…) Egyébként is elfoglalt ember, a napi ügyekre nem lesz ideje.

A Vajnával folytatott tárgyalásain felismerte, hogy a TV2 nem kerül ki a Pro7Sat.1 ernyője alól, továbbra is együtt fognak működni a nagy német médiacéggel. Ráadásul abban is bízik, hogy “Andynek kiváló kapcsolatai vannak Hollywoodban”. Első dolga az lesz, hogy visszaszerezze a nézők, a hirdetők és a nagy filmstúdiók bizalmát, szerinte Vajna neve nagyon erős üzenet a piacoknak.

Higgye el, azon vagyunk, hogy a legjobb szakemberekkel állítsuk talpra a TV2-t.

Az ötleteit, amiből rengeteg van, még nem árulja el, de utal arra, hogy erősítene a sportműsorok terén, és akár kábeltévéket is venne. A Tények és az RTL Híradó összevetését azzal utasítja el, hogy nem akar beszélni az RTL-es időkről, szerinte “a Tények egy független hírműsor”. Abban bízik, hogy ezt a jövőben sem vonják kétségbe, és egyelőre úgy látja, Azurák Csaba hírigazgató jól végzi a dolgát.

Az RTL-re egyébként neheztel, le akarja győzni a TV2-vel, de erre nem szabott  céldátumot, mert egy “kereskedelmi tévé felépítése nem sprint, hanem maraton”. A TV2 már most nyeri a nézettségi versenyt, a Mokka és a Tények sikeres a maga műsorsávjában, de amikor elkezdődik a Barátok közt, a TV2 felteszi a kezét. Szerinte az RTL-nek is jót fog tenni, hogy ismét verseny lesz a piacon, mert évek óta nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik