Közélet

Kósa megint terrorveszéllyel ijesztget

A Fidesz megmondóembere szerint idén a 600 ezret is elérheti az országon áthaladó migránsok száma, és 27 milliós utánpótlásuk van. A TEK ugyanakkor nem tartotta reálisnak a terrorveszélyt.

Nőtt Magyarország terrorfenyegetettsége és az “illegális bevándorlásáradat” biztonsági kockázata is emelkedett – mondta Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke szerdán, a testület zárt ülése után. Az ülésen a helyzetről hallgattak meg tájékoztatást a szakmai szervezetektől.

Kósa szerint az idén eddig 373 ezer menekült érkezett az országba. Jelenleg naponta 7-9000 között alakul az illegális határátlépők száma, és ha a horvát határon nem történik meg a határzár elrendelése és őrzése, akkor a Magyarországon áthaladó migránsok száma 600 ezer fölé is emelkedhet. A nemzetközi összesítő adatok alapján 27 millió fős utánpótlása van az áradatnak – jelentette ki Kósa az MTI szerint.

Épp a napokban látott napvilágot a Terrorelhárítási Központ jelentése a párizsi Charlie Hebdo merényletek utánról, miszerint az illegális migrációban nincs jelentős terrorkockázat. A szerző Böröcz Miklós szerint a nyugat-európai merényleteket nem illegális bevándorlók követték el, ez pedig életszerűtlen is lenne, sokkal könnyebben lebukhat egy ilyen ember, mint egy helyben született.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik