Közélet

Az MSZP szerint Tiborcz miatt cenzúrázott az MTI

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
A távirati iroda azért nem adta ki a közleményt, mert Orbán Viktor veje nem közszereplő.

“Az MTI megvédi a számára fontos embereket” – írta Bangóné Borbély Ildikó. A parlamenti képviselő tudatta, hogy a “közpénzből fenntartott MTI szerint a miniszterelnök veje, aki állami milliárdokat nyert, nem közszereplő, így ha egy parlamenti párt arra vetemedik, hogy firtatja vagyonának gyarapodását, egyszerűen cenzúrázza azt.”

Bangóné közleményében idézi az MTI indoklásának ide vonatkozó részletét, amely szerint

nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével, különös tekintettel a közszereplőnek nem minősülő személyek személyiségi jogaira; nem vonatkozhat természetes személyre, kivéve a személyében érintett reagálását.

 

A szocialisták azt kérdezik, hogy “Tiborcz István közszereplő-e?

Az MSZP politikusa az MTI által megtagadott közleményben azt sürgette, hogy induljon vagyonosodási vizsgálat “a gyanús körülmények között milliárdossá lett Tiborcz István ellen!

Az MSZP elvárja, hogy Tállai András adóügyekért felelős államtitkár indítson vagyonosodási vizsgálatot a gyanús körülmények között meggazdagodott Tiborcz István ellen, aki azóta milliárdos, amióta Orbán Viktor rokona lett.

Az MSZP felháborítónak tartja, hogy az Orbán-kormány csak nyomorúságos fizetést ad az embereknek, “miközben a közpénzekbe nyúlkáló miniszterelnök veje 7 millió forintot költött két festmény megvásárlására.” A pártnak az is gyanús, hogy Orbán Ráhel férje akkor vált meg cégeitől, amikor OLAF vizsgálatot kezdett ezekkel kapcsolatban.

Az Orbán Viktor által milliárdossá tett Tiborcz István az egyik bizonyíték arra, hogy van pénz fizetésemelésre, de a Fidesz-kormány azt nem adja oda az embereknek, hanem ellopja.

Az MSZP minden állami dolgozónak legalább nettó 150 ezer forintos fizetést, a versenyszférában pedig nettó 100 ezer forintos minimálbért követel.

Mert az emberek megérdemlik a fizetésemelést, megdolgoznak érte, ez nekik jár!

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik