Közélet

Horvát államfő: „én azt hiszem, nem viselkedhetünk így”

Kolinda Grabar-Kitarovic a választási kampány felfokozott hangulatának tudja be a miniszterelnök Magyarországot illető vaskos kijelentéseit.

Durva üzengetés zajlik Horvátország és Magyarország között, Zoran Milanovic miniszterelnök legutóbb például azt rótta fel Orbán Viktornak, hogy „Európa vakbelévé tette Magyarországot”, mire válaszul a magyar külügy bekérette a horvát nagykövetet. A horvát államfő szerint viszont Milanovic csak a belpolitikai ellenfeleinek akart üzenni.

Kolinda Grabar-Kitarovic a Hír TV-nek nyilatkozva a miniszterelnöknél jóval barátságosabb hangot ütött meg. Azt mondta: a horvát emberek nem így vélekednek Magyarországról és a magyarokról. „Meg kell értenie, hogy Horvátország most egy különleges időszakot él át” – mondta az államfő, majd kifejtette, hogy választási kampány van, amikor felfokozott a hangnem. „Személy szerint én azt hiszem, nem viselkedhetünk így” – mondta Grabar-Kitarovic, hozzátéve, hogy Magyarország a legnehezebb időkben is kiállt a horvátok mellett, ezért minden problémát és akadályt párbeszéddel kell megoldanunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik