Közélet

Leszedte a menekültes divatképeit a magyar fotós

Legendássá, sőt hírhedtté váltak világszerte Baksa Norbert mellkilógatós, szögesdrótos divatképei. Akkora támadások érték, hogy leszedte őket honlapjáról.

Baksa Norbert védte, védte, védegette divatfotóit, aztán elege lett a nemzetközi össztűzből. Legalábbis ez tűnik kézenfekvő magyarázatnak arra, hogy leszedte a honlapjáról a Der Migrant (A migráns) című fotósorozat képeit.

Szögesdrót, cibáló rendőr, kilógó mellű modell, Chanel telefontok szerepelt a legendássá lett képeken, amiket a Hvg.hu szerint Baksa azért szedett le, mert sok negatív visszajelzést kapott, valamint megértette, hogy egyesek sértőnek találhatják a képeket.

A sorozat nagyon nagy vihart kavart világszerte, a Hindustan Times tól a New York Timesig számos lap lehozta a botrányt, sok fotós nevezte undorítónak vagy ízléstelennek azt.

Baksa a levétel indoklásában azt írta, a fotósorozat célja épp az lett volna, hogy az emberek több látószögből megvizsgálják a helyzetet.

Reméljük, hogy ezek után az emberek higgadtan, több szemszögből is megvizsgálva alakítják ki a véleményüket a témáról, nem csak egy forrásból tájékozódva hoznak elhamarkodott ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik