Tech

A fotósok álma a Ricoh fekete fémbőröndje

Ebben a stílusos fémkofferben rengeteg olyan ínyencség található, melyek a fotósok igen sokra értékelnek.

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk ahhoz, hogy a gyártók lényegében egymás után rukkolnak elő olyan kompakt digitális fényképezőgépekkel, melyekbe hatalmas méretű szenzor és fix objektív kerül. Pontosan ilyen újdonság volt a Pentax által 2013-ban bejelentett Ricoh GR is, mely idén nyáron kapta kapta meg az utódját. A nemes egyszerűséggel Ricoh GR II névre keresztelt újdonság külcsínje csak minimális mértében változott – a legfontosabb újdonság a Wi-Fi és az NFC megjelenése, a legrövidebb záridő 1/2500 másodpercre módosítása, a RAW puffer megnövelése, illetve a folyamatos és szpot AF videófelvétel közbeni használhatósága.

Most pedig megérekezett a masina limitált szériás különleges kiadása, mellyel a gyártó a GR termékcsalád tíz esztendős születésnapját kívánja megünnepelni. A mindössze 1200 példányban készülő, 999 fontos (425 ezer forint) szettnek részét képezi többek közt egy minőségi alumínium bőrönd, egy külső képkereső, egy bőrből készült tok és vállpánt, egy nagylátószögű konverziós lencse, illetve egy napellenző.

Snap481

A 117 milliméter széles, 83 milliméter magas, illetve 35 milliméter vastag Ricoh GR II 251 grammot nyom a mérlegen, és ebben már annak a nagykapacitású lítium-ion akkumulátornak is benne van a tömege, mely egy feltöltéssel mintegy 320 felvétel elkészítését teszi lehetővé (CIPA). A CMOS technológiájú és APS-C méretű képérzékelő 16,2 millió képpontot vonultat fel, a legnagyobb választható fotófelbontás 4928×3264 pixel, a fényérzékenység pedig ISO100 és ISO25600 között állítható.

A kisfilmre átszámítva 28 milliméteres gyújtótávolsággal rendelkező objektív alaphelyzetben a gépváz védelmét élvezi és csak a gép bekapcsolására bukkan elő. Az f2,8-as fényerejű objektív mellett említést érdemel még az új GR Engine V képfeldolgozó processzor, a RAW támogatás, illetve a 4 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvevő. A 3 colos képátlójú LCD 1,23 millió képponttal rendelkezik, ezenkívül pedig HDMI-kimenetet is kapunk a pénzünkért. A magnézium vázat kapott, felpattanó vakus, de integrált EVF nélküli Ricoh GR II hivatalos listaára 599 font, vagyis átszámítva mintegy 255 ezer forint.

Snap482

Ajánlott videó

Olvasói sztorik