Közélet

Empátiát (is) tanulhatnak a Földművelésügyi Minisztériumban

fazekas sándor (ingyenes, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter)
fazekas sándor (ingyenes, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter)
Fazekas Sándor és alávetettje megtanulhatják végre, hogyan kell sikeresen szerepelni, hatékonyan visszajelezni és legfőképp aktívan hallgatni, sőt idegen nyelv is befigyelhet. Mindezt 15,6 millió forintért.

Bruttó 15,6 millió forintért „empátiás és kommunikációs készségeiket” kezdhetik el fejleszteni a Földművelésügyi Minisztérium dolgozói – írja a Bors. Maga Fazekas Sándor miniszter, az államtitkárok és helyetteseik is mehetnek heti 4 órában a tanfolyamra.

Az órákat az Exams Kft. tartja, ami közbeszerzés útján nyerte el a projektet, ez egy 2011-ben indított családi cég. A vállalkozás csak a ténylegesen igénybe vett órákat számlázza ki. Fazekas Sándor még nem vett igénybe ilyen órát a minisztérium válasza szerint.

Érdekesség, hogy azt írják a leírásban, a tréning az idegen nyelven történő munkát segíti, de a kiírásban nem szerepel az idegen nyelv és nem is tudni, valóban nem magyarul tanulnak-e az érzékenyítő tréningen. Itt amúgy tanulnak pl. a „hatékony visszajelzés”, az „aktív hallgatás”, és az „empátiafejlesztés” fortélyairól is, de jól jöhet a „sikeres szereplési technikák” és a „hatékony önérvényesítés” óra is. A tanfolyamok a minisztérium épületében zajlanak majd.

Nocsak, nicsak, ez  mégis egy nyelvtanfolyam!

Közben a hírt szintén leszemléző 444-nek válaszolt a minisztérium, hogy itt mégis egy idegen nyelvi képzésről, ergo nyelvtanfolyamról van szó. A válasz többi része, annyira frappáns, hogy szó szerint idézzük:

egy sima fejszámolással, az államtitkárok és a helyettes államtitkárok számával beszorozva, heti 4 óraszámmal, egy ismertebb nyelviskola áraival számolva Önök is világosan láthatják, hogy mivel is próbálnak most támadni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik