Közélet

A lengyel államfő parancsnoki kereszttel ismerte el Hende Csabát

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 09. 30. 15:32

Andrzej Duda lengyel államfő az egyik legrangosabb lengyel elismeréssel, a Lengyel Köztársasági Érdemrend Parancsnoki Keresztjével tüntette ki Hende Csabát, a Fidesz parlamenti képviselőjét, volt honvédelmi minisztert. A kitüntetést Roman Kowalski lengyel nagykövet nyújtotta át ünnepség keretében szerdán a budapesti lengyel nagykövetségen.

A laudációban elhangzott, hogy

a lengyelek mindig számíthattak Hende Csaba Lengyelország és a lengyelek irányában tanúsított barátságára, megértésére.

Különösen nagyra értékelik a lengyel-magyar barátság erősítése és fejlesztése érdekében tett erőfeszítéseit. Honvédelmi miniszterként mindig aktívan részt vett a Lengyelországgal kapcsolatos kérdések megvitatásában, ellátta a “lengyel szeptember” – a második világháború kitörése, a katyni tömeggyilkosság évfordulója és a lengyel menekültek Magyarországra érkezése alkalmából rendezett megemlékezések – magyarországi megünneplésével kapcsolatos rendezvények tiszteletbeli védnökségét, és tevékenyen részt vett azokon. Különösen fontos pártfogója a szorosabb lengyel-magyar, valamint a visegrádi négyek keretében megvalósuló katonai együttműködésnek. A Lengyel Köztársasági Érdemrend Parancsnoki Keresztje a külföldieknek adható egyik legrangosabb lengyel kitüntetés.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.