Közélet

Csalódottak az észtek a metrótender miatt

metro(960x640).jpg (Array)
metro(960x640).jpg (Array)
A Skinest Rail a budapestiek biztonságát tartja szem előtt, ezért beletörődött, hogy az oroszok újítják fel a 3-as metrót. Ettől függetlenül készen állnak más projektekbe beszállni.

Az észt Skinest Rail csalódott a 3-as metró szerelvényeinek felújítására kiírt tender miatt, de megérti, hogy “a budapesti lakosok biztonsága és kényeleme érdekében gyors megoldásra volt szükség” – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, hétfőn kapták meg a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) határozatát, aminek kiértékelése még folyamatban van. Hozzátették, továbbra is meggyőződésük, hogy az eredeti ajánlatuk megfelelt a legmagasabb minőségi kritériumoknak, továbbá cégük minden szükséges kapacitás és tapasztalat birtokában van.

Jelezték továbbá, hogy kedvező üzleti lehetőségeket látnak Magyarországon, és készen állnak arra, hogy vasúti járművek és metrószerelvények felújításával vagy új járművek kivitelezésével bármikor a magyar piac és ügyfelek rendelkezésére álljanak.

A BKV augusztus 7-én írta alá a tenderen nyertes orosz Metrowagonmassal a 3-as metró szerelvényeinek felújításáról szóló szerződést. Az észt cég ajánlata a BKV szerint nyolc pontban ütközött a feltételekkel, ezért az ajánlatot érvénytelenné kellett nyilvánítani. Ez ellen a Skinest fellebbezett, de a KDB határozatával ezt elutasította. Az orosz cég 219,1 millió euróért (69 milliárd forint) végzi el a 37 darab, hat kocsiból álló szerelvény felújítását. A járművek garantált élettartama 25 év.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik