Közélet

Cigarettacsempész okozott tömeges sérülést Nyírmeggyesnél

Tizenötezer doboz, magyar adójegy nélküli cigaretta volt abban az autóban, amelyik egy másikkal ütközött kedd hajnalban Nyírmeggyesen. A balesetben kilencen sérültek meg: heten súlyosan, ketten pedig könnyebben – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Dávid Zoltán elmondta, hogy a baleset előtt a NAV munkatársai Mátészalka és Kocsord között figyeltek fel egy első rendszám nélkül közlekedő autóra, amelyet megpróbáltak megkülönböztető hang- és fényjelzéssel megállítani. A kocsi vezetője azonban gyorsított, lekapcsolta a lámpákat és megpróbált kereket oldani. A pénzügyőrök néhány kilométer megtétele után Nyírmeggyes területén találtak rá az autóra, amely egy másikkal ütközött. A menekülő sofőrt a NAV munkatársai mentették ki a füstölő járműből, amely később ki is gyulladt. Míg a mentők és a tűzoltók a helyszínre értek, a NAV emberei a többi sérültnek segítettek. A lángokat a tűzoltók fékezték meg, ezután találtak rá a helyenként megégett szállítmányra. Dávid Zoltán kiemelte: a karambolozó csempészautó sofőrje a fején csuklyát, az oldalán tőrkést viselt.

A NAV emberei járművet, a csempészett dohányárut lefoglalták, a sofőr ellen pedig – aki súlyos sérülésekkel került kórházba – költségvetési csalás elkövetése miatt indítottak eljárást.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!