Közélet

Nagy a jövés-menés a Hír TV-nél

A Magyar Időknek a műsorvezető azt mondta, a tévé szakmai vezetője múlt héten közölte vele, a jövőben nem tart igényt a munkájára. Tarr Péter azt mondta neki, nem „180 fokos fordulatról” van szó, csak a jövőben más nézőket akarnak megszólítani. Nagy Katalin ugyan közös megegyezéssel távozik, de nem kapott valódi választ arra, miért válnak meg tőle. Kérhetné az indoklást, de nem akar belemenni egy ilyen huzavonába.

A döntés hátterében szerinte szerepe lehetett, hogy a februári vezetőváltás után (miután Simicska bement, és rendet tett a médiumainál – a szerk.) nem vállalta a Magyarország élőben című műsor vezetését, később pedig kifogást emelt a Civil kaszinó egyik vendége ellen. A Panaszkönyv, a Civil kaszinó, a Civilizáció továbbra is látható lesz, új műsorvezetőkkel. Nagy Katalin a Lánchíd Rádióban sem lesz hallható.

Fotó: MTI / Bruzák Noémi
Fotó: MTI / Bruzák Noémi

A műsorvezető a döntést felemásan értékelte, az váratlanul érte, elfogta az ilyenkor természetes egzisztenciális félelem.

Ugyanakkor megkönnyebbülést és felszabadultságot is éreztem, mivel úgy gondolom, ezzel minden a helyére került.

Nagy Katalin előtt férje, Jónás István hasonlóan járt, aki – mint korábban megírtuk – a közmédiás összevonás vezető káderei közül az egyetlen valódi vesztes. A Magyar Rádió korábbi  vezérigazgatója a műsorstruktúra megtartásáért állítólag túl sok konfliktust vállalt az MTVA vezetésével. Mint arról beszámoltunk, a Hír Tv számos ismert arcot szerződtetett az utóbbi időben. Köztük van Veiszer Alinda, Reisz András meteorológus és Szöllősi Györgyi, illetve a 24.hu alkalmi szerzője, Kovács Kokó István is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik