Közélet

Idén már fonódhatnak a villamosok

December 23-án a tervek szerint átadják a felújított, bővített villamoshálózatot.

 

Az Észak-, Közép- és Dél-Budát összekötő, egységes hálózat jelentősen gyorsítja, átszállásmentessé teszi a közlekedést. A vonalakon új, alacsony padlós CAF villamosok járnak majd. Jövő tavasszal a kapcsolódó beruházások, a Széll Kálmán tér rekonstrukciója és a Clark Ádám téri villamosalagút bővítése is elkészül – tudta meg a Magyar Idők a BKK-tól.

Szűcs Panni, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kommunikációs igazgatója szerint a fonódó villamoshálózatot a budapestiek mintegy karácsonyi ajándékként kapják majd meg.

A fonódó villamoshálózat Bem rakparti ága a Margit hidat és a Batthyány teret kapcsolja össze egybefüggő villamosvonallal, amely közvetlenül köti össze Óbudát és Újbudát. A Széll Kálmán téri ág megépítése közvetlen összeköttetést teremt Buda északi és déli része között. A Bécsi út–Frankel Leó út vonalán eddig csak a 17-es villamos járt, de mivel az új 61-es villamos is erre közlekedik, csökken a követési idő: csúcsidőben a jelenlegi óránkénti 6 szerelvény helyett 12 közlekedik majd mindkét irányba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik