A következő élő közvetítés része Horvát rendőröket fegyverzett le Magyarország

Szijjártó: szánalmas a horvát miniszterelnök

A magyar miniszter azután minősítette Zoran Milanovic viselkedését szánalmasnak, hogy a horvát politikus aznapi beszédében többször élesen bírálta Magyarország migrációs politikáját és azt is mondta, Horvátországban a menekültek kapnak vizet, élelmet és mehetnek, ahova akarnak Magyarországon vagy Szlovénián keresztül, Zágráb nem akarja feltartóztatni őket.

Szijjártó Péter szerint azután, hogy mindössze egyetlen nap alatt összeomlott a horvát bevándorlóellátó rendszer, Milanovics még mindig Magyarország hazug és méltatlan támadásával tölti idejét, alaptalan rágalmakat megfogalmazva.

“Talán inkább választ kellene adnia arra, hogy mit rontott el a bevándorlók érkezésére való felkészülés során, és hogy miért nem tudja Horvátország egyetlen nap után ellátni a bevándorlókat” – vetette fel, kiemelve: Horvátország megbukott a schengeni teszten, bebizonyosodott, hogy még hosszú évekre van szükségük a sikeres felkészüléshez.

A külgazdasági és külügyminiszter rámutatott, hogy Horvátország az uniós jogszabályok betartása helyett illegális határátlépésre, vagyis bűncselekmény elkövetésére buzdít államilag több ezer embert. Ez nem európai viselkedés – derül ki az MTI-hez eljutott közleményből.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik