Közélet

Simicska: „üldözik a cégeimet”

A sajtótól értesült először arról, hogy a Közgép mégis indulhat közbeszerzéseken, „örülök, hogy ez így van”, mondta, de maga a kizárás szerinte jogon kívüli okok miatt történt, „politikai okok” vannak, vagyis voltak a háttérben.

Nagyon örülök, hogy bizonyos területeken a dolgok alapvetően úgy működnek, ahogyan egy jogállamban működni kell.

Mekkora vesztesége volt február óta a Közgépnek, amióta tart az Orbán-Simicska háború, kérdezte a Klubrádió riportere. „Nem számoltam ki semmit, de a károkat nem milliárdokban méri azt, hogy hozott egy döntést, vagyis nekiment a miniszterelnöknek.”

„A cégeimet üldözik”, állítja, és az sem kizárt szerinte, hogy be fogják perelni. Másrészt fenyegetik is az embereit, de ezen sem lepődött meg.

Igaz a hír, hogy elhagyja Budapestet és vidékre helyezi át a székhelyét. „Eredetileg vidéki gyerek vagyok”, a gyermekeinek is jobbat tesz szerinte a vidéki levegő, de ez nincs összefüggésben a mostani eseményekkel.

Nem békül

Simicska Lajos az Indexnek is adott egy rövid interjút, amiben tagadta, hogy kibékülőben lenne Orbán Viktorral: „Na de ki az az Orbán Viktor?” – tette fel a kérdést az egykori jó barát. Majd elmondta, hogy ezzel akarta érzékeltetni, hogy mi a válasz a békülős kérdésre.

Szerinte majd a céges jogászok eldöntik, hogy indítanak-e kártérítési pert.  „Egyet azonban mondhatok: ha Magyarországon tényleg jogállam van, tartsa magát mindenki a jogi keretekhez, mert ha egyszer kikerülnek a hatalomból, az ügyeiket számon fogják rajtuk kérni.” – jósolta a Simicska Lajos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik